Program årsmote 2019(pdf)

Välkommen till en dag med föreläsningar om beteendeanalys inom olika områden samt sedvanliga årsmötesförhandlingar

Lördag den 30 mars, Bryggarsalen

Norrtullsgatan 12N, 113 27 Stockholm (T-bana Odenplan)

09.30 Registrering, kaffe och smörgås

10.00               Introduktion

Dag Strömberg, föreningens ordförande, inleder dagen.

10.15               BBS – Beteendebaserad säkerhet

Att öka säkerheten är högt upp på agendan på de flesta företag inom byggbranschen och området har fått större fokus de senare åren. Ändå ökar olyckorna på svenska arbetsplatser. Hur kan OBM och Beteendebaserad säkerhet hjälpa oss att skapa säkrare arbetsplatser – på riktigt? Föreläsningen går igenom modellen SAFE och ger konkreta exempel på hur modellen har tillämpats i syfte att stärka säkerhetskulturen och minska olyckor.

Jennifer Englund arbetar som organisationskonsult och förändringsledare på företaget Behaviour Design Group. Hon är certifierad OBM-konsult och har under de senaste tolv åren arbetat med organisations-, ledar- och medarbetarutveckling både som konsult och anställd på storbolag.

Jennifer Englund – Beteendebaserad säkerhet

11.00               Årsmöte

Kallelse, dagordning och verksamhetsberättelse, se nedan.

Kallelse och dagordning (pdf)

Verksamhetsberättelse 2018 (pdf)

12:15               Lunchpaus

Det finns olika möjligheter att äta lunch i närheten av Bryggarsalen.

13.30               Belöningsbaserad djurträning

Belöningsbaserad djurträning finns överallt. Hundar och hästar, getter och giraffer, fåglar och fiskar – med träning fokuserad på positiv förstärkning kan de lära sig de mest häpnadsväckande färdigheter. Men hur ser det ut? Hur jobbar en djurtränare? Eva Bertilsson och Carolina Fransson delar med sig av typiska exempel ur djurtränarens vardag.

Eva Bertilsson har en masterexamen i beteendeanalys från Högskolan i Oslo Akershus (nuvarande OsloMet). Hon är en uppskattad instruktör och föreläsare inom djurs beteende och träning såväl i Sverige som internationellt.  

Carolina Fransson är verksam som hästtränare och arbetar aktivt för att förmedla hur kunskap om beteendeanalys kan minska konflikter i interaktionen mellan djur och människa.

Åhörarkopior Bertilsson Fransson (pdf)

14.30               Kaffepaus 

15.00               Vägledning och handledning ur ett beteendeanalytiskt perspektiv

Vägledning och handledning kan med fördel beskrivas utifrån funktionella analyser och beteendeprinciper som prompting och differentiell förstärkning. I föreläsningen förklarar Jon på vilket sätt beteendeanalys kan utgöra en mycket viktig grund för bra vägledning och handledning. Korta vägledande samtal som till exempel MI, såväl som längre handledningsformer belyses ur ett beteendeanalytiskt perspektiv.

Jon A. Løkke är docent i beteendeanalys och styrelsemedlem i NAFO (Norges motsvarighet till SWABA). Jon har många publikationer, bland annat i Norsk Tidsskrift för Atferdsanalyse (www.atferd.no). Jon har skrivit boken Veiledning i praksis som kommer i nyutgåva 2019. I boken presenteras vägledning som problemlösning, starkt inspirerad av tillämpad beteendeanalys.

Åhörarkopior Løkke (pdf)

16.00               ABAI International Conference 2019

Årets största beteendeanalysevenemang i Sverige äger rum den 29-30 september i Stockholm: ABAI 10th International Conference. Information och kort diskussion inför konferensen.

16.15               Avslutning och SWABA-mingel

En möjlighet att fortsätta diskutera dagens ämnen med andra SWABA-medlemmar. Bryggarsalens barservering är öppen fram till kl 17.00. 

ANMÄLAN

Kostnad: 400 kr för Dig som redan betalat in medlemsavgift till SWABA för 2019. För övriga deltagare: 500 kr, vilket inkluderar medlemsavgiften 100 kr för 2019. För- och eftermiddagskaffe ingår.

Anmäl dig genom att sätta in avgiften på plusgirokonto 56 82 79-4 eller Swish 1234583985 senast fredag 15 mars. Ange ”årsmöte”, namn och e-postadress. Du får bekräftelse på anmälan via e-post.  Meddela eventuella allergier eller behov av specialkost på info@swaba.se

Platsantalet är begränsat. Tidig anmälan innebär större chans till plats. Alla föreläsare och alla funktionärer ställer upp utan krav på ekonomisk ersättning. Notera att vi inte har möjlighet att skriva intyg om deltagande.

VÄLKOMMEN!